Sök

Växande glädje runt Mälaröarna

I närheten av Mälarens vatten är det minst sagt underbart att bo. Därför är vi otroligt glada att vi har fått tillfälle att förvärva Mälarö Omsorg, och framöver får hjälpa fler på Ekerö och i Bromma att få bo kvar i sina älskade hem längre!

Givetvis behåller vi den fina personalen och kontinuiteten för alla vi hjälper. Kvaliteten på omsorgen och medarbetarnas avbeställde och gemenskap säkerställer vi genom fortsatta utbildningar och aktiviteter där vi lär känna på roliga och meningsfulla sätt. AdeoCares VD Patrick Livijn berättar:

– Båda verksamheterna har funnits här länge – Mälarö Omsorg ca 12 år på Ekerö och i Bromma – och vi har lika stor erfarenhet av omsorgsarbete med ovanligt hög kvalitet. Att utbilda ännu mer och skapa nya spännande möten mellan alla medarbetare är något som jag och vi alla ser mycket fram emot. Det kommer garanterat att leda till att det dyker upp många nya idéer, för hur personalen och vi i ledningen kan lyfta vår service och våra kunders livsglädje till ännu högre nivåer.

Patrick berättar att några av de spännande saker som finns att se fram emot är möjligheter att få prova VR-upplevelser och samordnade utflykter för de som vill. Regionchef Julia Tornemalm tillägger:

– Det viktigaste är att varje människa får stimulans utifrån sin egen förmåga och sina behov. För vissa ger en utflykt med välkända eller nya personer en viktig omväxling, för andra är det en lagom utmaning att ta sig till fåtöljen och titta i en bok tillsammans. Vi lär känna våra äldre och har kunskap om hur vi ska bemöta varje person – beroende på vilka de är, om det finns demens med i bilden eller ej, och i vilken fas av sjukdomen personen befinner sig i. För mycket stimulans är stressande. Balansen mellan aktivitet och vila är lika viktig oavsett ålder och diagnoser.

Övertagandet av verksamheten startade 1 april 2022 och enhetschef är Eva Yxhammar. Har du frågor om förvärvet eller om vår omsorg på Ekerö är du varmt välkommen att höra av dig huvudkontoret eller direkt till Eva!