Hemtjänst i Stockholm


Vi erbjuder privat hemtjänst i flera delar av Stockholm. Med oss får du en individbaserad plan. Den skräddarsys efter dina behov och önskemål – där hög kontinuitet och individfokuserat bemötande löper som en röd tråd. Vår personal har rätt utbildning och kompetens för att möta olika behov och situationer. Vi är specialister på demens, men kan även hjälpa brukare som enbart behöver praktiskt hjälp.

Välj ett alternativ som gör det möjligt att bo kvar hemma längre och göra mer av det du tycker om. Hör av dig till oss. Vi tar gärna emot dig på en fika, pratar på telefon eller mejlar.

Trygg hemtjänst som ger dig kontrollen över ditt liv

När vi erbjuder hemtjänst i Stockholm har vi en tydlig ambition: att du ska få möjlighet att styra din tillvaro efter dina behov och önskemål. Vi gör allt vi kan för att underlätta och stödja dig i din vardag.

För oss är det centralt att du känner dig respekterad och trygg. Därför får du en kontaktperson som du eller dina närstående kan vända er till om ni har några frågor eller synpunkter kring vår verksamhet. Tillsammans med din kontaktperson – och i dialog med dig – lägger vi upp dina dagsrutiner så att hemtjänsten passar dig.

Specialister på minnesproblematik

Hos AdeoCares privata hemtjänst i Stockholm arbetar engagerade, erfarna och kunniga medarbetare med ett flertal olika kompetenser. Bland annat vårdbiträden och undersköterskor. Hos oss kan du förvänta dig vård av högsta kvalitet, i kombination med ett varmt och respektfullt bemötande i alla lägen. Vi är måna om att du ska ha ett rikt liv även i en problematisk situation.

Vår personal är specialutbildad inom demens och andra kognitiva sjukdomar. Därför kan vi axla uppdraget som kompetent hemtjänstutförare för dig med minnesproblematik. Vi hjälper självklart även dig som enbart behöver praktiskt stöd.

Våra medarbetare bär alltid våra speciella arbetskläder och synlig ID-bricka för att du ska känna igen oss.

Anhöriga berättar

Det är AdeoCare Lidingö som möjliggör att min far kan spendera sina somrar ute på Storholmen. AdeoCare Lidingö är helt enkelt hemtjänst när den är som bäst! /Michael W, anhörigJag hjälpte min åldrige bror att byta hemtjänst till AdeoCare Stockholm. Natten blev till dag! Trevligt bemötande och professionell hjälp! /Tom Å, Läkaare

Våra verksamheter inom hemtjänst i Stockholm

Är vi den bästa hemtjänsten i Stockholm? Det är naturligtvis upp till brukarna att avgöra. Enligt Socialstyrelsen har vi nöjdast kunder jämfört med samtliga utövare i Stockholm, Ekerö och Lidingö.

Läs mer om våra kontor i Stockholmsområdet nedan.

Ekerö

Vår hemtjänst på Ekerö utgår från dina behov för att skapa en genomförandeplan som du trivs med. Vi utför allt från städning till personlig omvårdnad. Läs mer om hemtjänst på Ekerö.

Kungsholmen

Vår hemtjänst på Kungsholmen har hela 90% undersköterskor. Självklart formas din hjälp efter dina individuella önskemål. Läs mer om hemtjänst på Kungsholmen.

Lidingö

Engagerade och erfarna medarbetare hos vår hemtjänst på Lidingö gör det möjligt att bo kvar hemma på dina villkor. Läs mer om hemtjänst på Lidingö.

Västerort

Ett sammansvetsat team levererar hemtjänst med individen i fokus till Hässelby, Vällingby och Bromma. Läs mer om hemtjänst i Västerort.

Östermalm

Medarbetare med kompetenser som vårdbiträden och undersköterskor ger ett respektfullt bemötande och hemtjänst med individen i fokus. Läs mer om hemtjänst på Östermalm.

Det hjälper hemtjänst från AdeoCare till med

Vad gör man inom hemtjänsten egentligen?

Hemtjänst innebär hjälp och stöd som gör det möjligt för en person att bo kvar hemma. Det kan handla om serviceinsatser som städning och att handla, eller personlig omsorg som har med hygien eller hjälp vid måltider att göra.

Just vi på AdeoCare i Stockholm utför privat hemtjänst med brukarens perspektiv i fokus. Genom hög kontinuitet och att vår personal kan legitimera sig vill vi skapa en upplevelse där du känner dig trygg. Du har en egen kontaktman, som är den personen som oftast utför din hemtjänst.

Vår personal har rätt utbildning och kompetens för uppgifterna de får. AdeoCare är också specialiserade på demens och andra kognitiva sjukdomar. Men vi kan även ge hemtjänst till dig som bara behöver praktiskt stöd i vardagen.

Vad som ingår i hemtjänsten styrs av biståndsbeslutet i kombination med dina önskemål. Vi anpassar tjänsterna i så stor mån som möjligt för att du ska få mer kontroll över ditt liv. Allt för att stärka din livskvalitet och göra det möjligt att göra mer av vad du vill.

Exempel på uppgifter inom hemtjänst är:

 • Städning och tvätt
 • Att handla åt dig
 • Hjälp med post- och bankärenden
 • Matlagning
 • Matlådeleverans
 • Ledsagning
 • Personlig omvårdnad

AdeoCare erbjuder även skräddarsydda tjänster i hemmet – RUT-tjänster. För denna typ av tjänster har du rätt att dra av halva kostnaden upp till ett visst belopp. Vi utför denna ”hemhjälp” i samma områden av Stockholm som hemtjänsten och du väljer själv vilka tjänster du vill ha. Det kan handla om till exempel städning, fönsterputs och inköp av dagligvaror.

Så gör du för att få privat hemtjänst från AdeoCare i Stockholm

Har du redan hemtjänst men vill byta till oss? Det kostar inget extra. Hör av dig så hjälper vi dig.

För att få hemtjänst krävs ett biståndsbeslut från din kommun eller stad. Så här går du till väga för att få det:

 1. Kontakta en biståndshandläggare i din kommun/stad. Här finns kontaktuppgifter för att ansöka om hemtjänst i Stockholm Stad, Lidingö och Ekerö.
 2. Nästa steg är ett möte med en biståndshandläggare. Syftet är att utreda vilka behov du har och hur din vardag ser ut. Tänk gärna igenom utmaningar i din psykiska och fysiska hälsa, ärenden, vardagssysslor, intressen och din närmiljö.
 3. Din ansökan blir godkänd eller avslagen. Om den blir avslagen kan du överklaga inom en begränsad tidsperiod. Och ansöka på nytt om behov eller önskemål förändras.
 4. När ansökan godkänns är det dags att välja utförare (till exempel AdeoCare). Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just dig. Du kan byta utförare om du inte är nöjd.
 5. När ansökan godkänns är det dags att välja utförare (till exempel AdeoCare). Du är välkommen att kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa just dig. Du kan byta utförare om du inte är nöjd.

Vad kostar det att få privat hemtjänst i Stockholm?

Den kostnad du betalar för hemtjänst är en avgift som beräknas utifrån din inkomst och hur mycket hjälp du behöver. Men avgiften kan variera från kommun till kommun. Det finns en maxtaxa. Med det menas att det finns en övre gräns på hur stor avgiften kan vara per månad. År 2021 är maxtaxan 2 138,83 kr.

Om du redan har hemtjänst idag så kostar det inget extra att välja eller byta till en privat hemtjänst som AdeoCare i Stockholm.